Din personvern er viktig for oss! Vi vil aldri dele informasjon som du gir oss. Informasjonen er kryptert og sikret.

1. Hvilke cookies benytter TYTO?

Vi plasserer både første og tredjeparts-cookies, når du anvender tyto.no. Noen cookies er knyttet til personopplysninger. Det er viktig å understreke at vi bare kan se de cookies som vi selv har plassert. Vi kan derfor ikke se informasjon fra andre cookies. På samme sett kan heller ikke andra se informasjon fra våre cookies. 

  • Førsteparts cookies er nødvendiga for at siden skal fungere.
  • Tredjeparts cookies blir brukt til å analysere og kunne markedsføre. På denne måten kan vi blant annet ser hvor mange som besøker Power.no, men også slik at vi kan se at vår chat-funksjon er tilgjengelig, og at vi kan vise relevante produkter for deg.

 

Navn

Brukes til

DoubleClick

Anvendes for å vise relevante produkter i markedsføring.

Facebook Connect

Slik at du kan logge inn på vår side med din Facebook-profil.

Google Analytics

Blir anvendt for at vi skal få statistikk fra vår side, og at vi kan forbedre din brukeropplevelse.

Google Tag Manager

Anvendes for at vi raskt skal kunne gjøre endringer som skal forbedre din brukeropplevelse.

tidio

Gjør det mulig for deg å chatte med oss.

BazaarVoice

Blir brukt slik at du enkelt kan rangere produktene du kjøper.

RichRelevance

Anvendes for å vise deg relevante produkter på siden.

FraudID

Benyttes for å unngå bedrageri med andre personers kort eller opplysninger.

PayPal

Gjør det mulig for deg å betale med PayPal.

 

2. Hva er en cookie?

En cookie er en smart, elektronisk smule i din data, som kan huske hva du har skrevet og klikket på når du har besøkt en bestemt side. På tyto.no benytter vi cookies blant annet for å lagre ditt brukernavn. Cookies gjør det raskt og enkelt for våre kunder å handle hos oss gjennom å analyser hvordan du navigerer på siden. Det finnes i hovedsak 2 ulike typer av cookies - "tilfeldige" og "permanente". Cookies som er tilfeldige er knyttet til det aktuelle besøket på tyto.no og slettes automatisk når du stenger din nettleser. Cookies som er permanente blir derimot lagret på din enhet (data, tablet, mobil, osv.). Permanente cookies slettes automatisk etter en viss periode (ønsket tidsrom kan stilles inn i din nettleser). En ny periode med permanente cookies opprettes hver gang du besøker tyto.no.

 

3. Fjerne cookies

Det er ingen problem, cookies er ikke farlige. Du kan alltid fjerne dine cookies. I Internet Explorer rekker det at du klikker på rubrikken "funksjon" i menyen, deretter "internettinstilliner" og til sist "fjern cookies". Når det er gjort er alt fjernet. 

4. Spørsmål

Har du spørsmål eller kommentarer i forbindelse med vår informasjon eller behandling av personlig data, er du velkommen til å kontakte oss.

 

PERSONVERN

1. Generelt

Dette er personvernerklæringen til TYTO AS ("tyto"), et norsk selskap med adresse gimleveien 45, berge, Norway. Når du besøker våre nettsider eller kjøper varer eller tjenester fra en av våre butikker kan vi behandle personopplysninger om deg slik det er beskrevet i det følgende. I slike situasjoner opptrer vi som behandlingsansvarlig og du kan henvende deg til oss med alle spørsmål relatert til vår behandling av dine personopplysninger slik det forklares under eller på "Min Side" på tyto.no

Beskyttelse av dine personopplysninger er veldig viktig for tyto. Vi innhenter og bruker bare dine personopplysninger innenfor gjeldende rett slik det følger av personopplysningsloven og EUs personvernforordning nr. 2016/679 (GDPR) som gjennomført i norsk rett. Når vi her bruker uttrykk som "personopplysninger", "behandling", "behandlingsansvarlig" og "databehandling", har disse samme meningsinnhold som fremsatt i personopplysningsloven.

2. Hvilke opplysninger for hvilket formål og på hvilket grunnlag?

Opplysninger som knytter seg til ditt kjøp: Når du kjøper varer og tjenester fra vår nettside tyto, behandler vi de personopplysningene du oppgir slik som navn og kontaktinformasjon (inkludert adresse, e-post og telefonnummer) og betalingsinformasjon. Denne informasjonen innhentes og behandles for at vi skal kunne yte varer og tjenester til deg, håndtere returnerte varer og administrere din konto på våre nettsider (hvis du har opprettet en konto).

Det kan også hende vi behandler personopplysninger for å sende varsler når et produkt er inne på lager, for å sette i stand en forsikringstjeneste dersom du har etterspurt det, for å behandle tilbakemeldinger du har gitt angående kundeservicekontakt du har hatt med oss, for å gi deg beskjed dersom du har vunnet en konkurranse du har meldt deg på, eller for å kontakte deg dersom det er problemer med levering av varer du har bestilt. Vi kan også analysere kjøpene gjort av ulike kundegrupper. Dette gjør vi for å forfølge vår berettigede interesse om å utvikle våre produkter og tjenester.  

Slike opplysninger behandles dels fordi det er nødvendig for å overholde en avtale med deg, og dels fordi det er nødvendig for forfølge vår berettigede interesse i å kommunisere effektivt med deg slik at vi kan yte best mulig tjenester til våre kunder. 

Selv om denne typen behandling ikke har grunnlag i ditt samtykke kan du alltid kontakte oss hvis du har spørsmål. Du kan også anmode at vi stanser behandlingen slik det er beskrevet under. 

Nettsidetrafikk og analyse – informasjonskapsler/cookies: tyto henter, samler og analyserer brukerdata, trafikk og handlinger som foretas på tyto nettside. Dette inkluderer din IP-adresse, nettleser (Chrome, Internet Explorer etc.), operativsystem (Windows etc.), interaksjon med reklame (f.eks. klikk) samt hvilke sider du har sett på. Slik analyse foretas gjennom bruk av cookies, og vi kan bruke disse for å gi deg personlige produktanbefalinger og tjenester. Ved å bruke vår nettside samtykker du til vår bruk av cookies som videre forklart i våre cookie policy. Dette involverer bruk av personopplysninger og har grunnlag i ditt samtykke som kan trekkes tilbake til enhver tid. Du kan lese mer om bruk av cookies, hvordan man kan trekke tilbake samtykke og endre instillingene i vår cookie policy, samt på http://www.youronlinechoices.com/. 

Direkte markedsføring med grunnlag i ditt samtykke: Hvis du har gitt ditt samtykke kan vi behandle din e-post adresse og telefonnummer slik at vi kan sende nyhetsbrev og markedsføringsmateriale som er spesifikt tilpasset deg. Vi kan da tilpasse våre tilbud til deg ut ifra opplysningene vi har, for eksempel dine tidligere kjøp. Vi kan også bruke informasjon fra andre kilder til demografiske opplysninger slik som kjønn, fødselsdato og adresse (profilering). Du kan trekke tilbake samtykke eller protestere på slik profilering til enhver tid ved å kontakte oss slik det fremkommer under. Du kan også stoppe abonnementet på nyhetsbrevet du mottar. 

3. Hvem vi deler dine opplysninger med

Det kan hende vi deler dine personveropplysninger med våre logistikksamarbeidspartnere for å transportere varer og tjenester hjem til deg.

I alle andre tilfeller deler vi ikke dine personopplysninger med tredjeparter, unntatt når vi er pliktig under loven, eller hvis vi har ditt uttrykkelige samtykke.

4. Plassering av dine opplysninger

Vi lagrer dine personopplysninger på servere som er sikkert plassert innenfor EU/EØS-området. Fordi vi tar personvern alvorlig, overfører vi ikke dine personopplysninger utenfor EU/EØS, og alle våre databehandlere er underlagt streng taushetsplikt i relasjon til dine personopplysninger. I visse tilfeller kan det imidlertid være nødvendig å overføre dine personopplysninger utenfor EU/EØS. Dersom det er tilfellet vil vi sørge for at dataoverføringen er underlagt de påkrevde sikkerhetsgarantiene, for eksempel standard personvernklausuler godkjent av EU-kommisjonen eller beskyttelse av overføringen under EU-US Privacy Shield. 

5. Oppbevaring og sletting

TYTO sletter personopplysninger når det ikke lenger er nødvendig å behandle dem for å oppfylle formålet med behandlingen og når sletting er lovlig og pålagt under gjeldende rett.  

Vi sletter for eksempel opplysninger som knytter seg til din profil på "Min Side" når din konto slettes, mens informasjon om kontaktpersonen for kontoen og faktureringsopplysninger lagres i fem år slik at vi kan håndtere fremtidige henvendelser og følge relevant regnskapslovgivning. Fem år etter du har kjøpt en vare sletter eller anonymiserer vi opplysninger tilknyttet dette kjøpet, med mindre du har laget en konto på mine sider og har valgt å ha din kjøperhistorikk lagret der. Overvåkningsmateriale fra kameraovervåkning er underlagt strenge sikkerhetsrutiner og blir slettet i tråd med de til enhver tid gjeldende reglene om sletting av slikt materiale.

 

6. Dine rettigheter

Du har rett, etter forespørsel, til innsyn i personopplysninger som vi til enhver tid lagrer eller behandler. Du har også rett til å få korrigert eventuelle feil i dine personopplysninger. Under visse omstendigheter har du også rett til å kreve begrensning av vår behandling av dine opplysninger eller anmode oss om å slette dine personopplysninger. Du kan til enhver tid trekke tilbake samtykke til vår behandling av dine personopplysninger (slik det er redegjort for over), uten at dette påvirker lovligheten av behandling basert på et samtykket før samtykket ble trukket tilbake.

Du kan rette en innsigelse mot vår behandling av dine personopplysninger, og når EUs forordning 2016/679 (GDPR) trer i kraft kan du be om å motta dine personopplysninger i et strukturert, vanlig og maskinleselig format slik at opplysningene lett kan overføres til deg eller en annen behandlingsansvarlig utnevnt av deg (dette er kjent som "dataportabilitet").

Vi oppfordrer deg til å ta kontakt med oss dersom du har noen klager tilknyttet vår behandling av dine personopplysninger. Vennligst foreta anmodninger omhandlende disse spørsmålene slik det er redegjort for over i denne personvernerklæringen. Vi informerer også om at du etter loven har rett til å klage til Datatilsynet.

7. Oppdateringer og endringer

Denne personvernerklæringen kan bli oppdatert eller endret. Når vi publiserer endringer i denne personvernerklæringen vil vi inkludere datoen for siste oppdatering. Hvis det foretas endringer av avgjørende betydning for denne erklæringen eller for hvordan vi behandler dine personopplysninger vil vi varsle deg. Varslingen skjer enten ved at vi publiserer en tydelig beskjed om endringene før de implementeres eller ved at vi sender deg et varsel direkte.

8. Kontaktinformasjon

Ønsker du at få slettet, endret, overført, begrenset eller tilsendt de personlysninger vi har registrert på deg, kan du gjøre det ved å kontakte:

fredrik@tyto.no

 

oppdatert 07.07.18